Визначення алергії на черешню

Назва:
Визначення алергії на черешню
OnLine:
Не доступно
Ціна:
190,00 UAH
Приготування:

1. Важливою умовою забезпечення якості лабораторного дослідження крові є забір матеріалу натще в ранковий час (до 11.00). За 12 годин до дослідження слід виключити: • прийом алкоголю; • куріння; • прийом їжі; • обмежити фізичну активність; • виключити емоційне збудження та фізичні навантаження (біг, підйом по сходах). 2. Вранці, в день забору крові можна випити воду. 3. Виключити прийом ліків; якщо скасувати прийом ліків неможливо, необхідно проінформувати про це лікаря або реєстратора в лабораторії; 4. Кров слід здавати до проведення фізіотерапевтичних процедур та рентгенологічного, ендоскопічного, і ректального досліджень; 5. Бажано відпочити 10-15 хвилин перед взяттям крові.

Інформація:

Смачні та ароматні ягоди черешні і вишні влітку радують дорослих і дітей. Вони є джерелом найрізноманітніших вітамінів і мінералів, необхідних нашому організму. Однак одночасно ягоди можуть стати джерелом проблем у вигляді алергічних реакцій. Тому, незважаючи на всі корисні властивості, слід обережно підходити до вживання черешні і вишні, особливо це відноситься до маленьких дітей і особам, схильним до алергії. Черешня і вишня є біологічно близькими один до одному продуктами. Тому не дивно, що корисні властивості і алергени схожі. У більшості випадків алергічні реакції проявляються в перший раз в дитячому віці. При нормальному функціонуванні шлунково-кишкового тракту (ШКТ) захисні властивості слизових покривів допомагають впоратися із вступниками чужорідними компонентами, включаючи і алергени. Білковий компонент швидко руйнується під дією кислотності шлункового соку і ферментів внутрішньоклітинного типу. Алергени втрачають свої шкідливі якості і не проникають в кров. Як тільки відбувається збій в роботі імунітету, тонкий кишечник не може працювати в нормальному режимі. Тому і виникають алергічні прояви. До числа основних факторів, що викликають алергію, відносять: 1. Індивідуальну непереносимість, що провокує справжню алергічну реакцію. У ягодах присутні білки тауматин-подібного типу Pru av2. Цей алерген не руйнується навіть під впливом низького або високого температурного режиму. Тому алергія на вишню або черешню може проявитися навіть після вживання компотів, варення, ягід в сушеному або замороженому вигляді. 2. Спадковість — при діагностуванні непереносимості алергену типу Pru av2 у хоча б одного з батьків ризики прояви алергії у дітей різко зростають. У деяких випадках проблема у дітей може зникнути без будь-якого впливу при досягненні 2-5-річного віку. 3. Перехресне реагування. Такий прояв відповіді організму пов’язане з контактом з продуктами і речовинами, які близькі за будовою. 4. Реакцію на взаємодію з компонентами хімічного типу, які використовуються при обробці плодів або приготуванні страв. Наприклад, це відноситься до добрив і речовин для обробки дерев, а також до консервантам, застосовуваним при приготуванні варення або компоту. 5. Контактні причини, зумовлені впливом на організм пилку або соку плодів. Серед розглянутих чинників не найостанніше місце займає алергія на цвітіння вишні чи черешні. Відповідь організму на вплив пилку проявляється при тривалому перебуванні людини в місцях активного цвітіння дерев. У порівнянні з активністю пилку вільхи або берези, вишня є менш сильним алергеном, проте ймовірність негативного впливу її пилку все ж існує.

Лікарі: